Csecsemőúszás

on péntek, 23 augusztus 2013.

Mint azt már kutatások bizonyították a csecsemők születésükkor nagy traumán esnek át hiszen világra jövetelükkel szembesülnek azokkal az érzésekkel, hogy fáznak, hogy éhesek és nem érzik magukat biztonságban úgy, ahogy azt az anyaméhben 9 hónapig megszokhatták.

Így három hónapos korukig mosolyukkal nem találkozhatunk. Éppen ezért a boldog időket felelevenítendő, a magzati korból számukra már ismert biztonságos közeget tudjuk a vízben újra felidézni. Emelett a babák a vizi foglalkozásának célja a szülő és a gyerek közös nyelvének megtalálása, szorosabb kötelék kialakítása, és az uszodában velük együtt úszó babák megismerésével elősegíthető a késöbbiekben az emerek felé való nyitottság, és könnyebb társadalmi beilleleszkedődése.
A baba életére pozitívan hat, hogyha mindkét szülejével együtt lehet ebben a közegben, ami nem utolsó sorban a családi összetartásban igen nagy szerepet játszik. Sajnos a mai rohanó munkával teli világban az Apukák gyakran csak az esti órákban tudnak gyermekükkel lenni, kimaradva ezáltal sok pozitív élményből, amely a gyerek fejlődéséből adódik. Tapasztalatból mondhatom, hogy az úszásokon igen nagy számban vesznek részt Apukák is, hogy részesei lehessenek ők is gyermekük fejlődésének.

Három hónapos kortól várjuk a babákat az uszodába, mert ilyenkor a kötelező védőoltásokat már megkapták. Lehetőségekhez képest érdemes minnél hamarabb elkezdeni a vízhez szoktatást, mivel az úgynevezett búvárreflex a babák 9-10 hónapos koráig tart. A búvárreflex azt jelenti, hogy a babák, amint a szájukat víz éri, azt becsukják. Tehát az orr és a garatnyilásukat lezárják és így nem nyelnek vízet, ez a reflex a magzati kórból maradt vissza.

P9190008 1 aquakids

A foglalkozás menete:
A foglalkozások ideje 45 perc. Az elején 5 perces átmozgató masszírozással kezdünk a szárazföldön és utána 5 perces vizi tornával folytatjuk. Ezután kezdődhet az "úszás". A foglalkozások strukturáltak ezáltal minden mozdulatsornak megvan a jelentősége. Az úszás mozdulsorainak előkészítésére segédeszközként karúszót, úszólapot használunk. A foglalkozások végét egy kötetlen játékkal fejezhetik be, amelyhez játékokat biztosítunk (labda, csúszda, felfújható játékok, úszógumik), ezek után a szuna használatát is igénybe lehet venni.

Az első alkalomra szükség van egy házi orvosi igazolásra a baba nevére szólóan, hogy "EGÉSZSÉGES, FERTŐZŐ BETEGSÉGBEN NEM SZENVED, NINCS ÚSZÁST KIZÁRÓ BETEGSÉGE"

Foglalkozások árai:
Egyéni úszás: 4.000,- Ft/alkalom
Testvérek részére: 6.000,- Ft/alkalom (0-3 éves kor között, illetve ikrek esetében!)
Időpontok: szerda 18:00-19:00
Szombat 8:00-9:00 ig
9:00-10:00 ig
10:00-11:00 ig
A szombati időpontokra a baba napi ritmusától függően (mikor ébred, eszik) lehet jönni.

Várjuk szeretettel!

 

Cím

  • Budapest
    X. ker, Előd utca 1.

Elérhetőség

Tanfolyamok

Szerda 18-tól 19 óráig
Szombat 8-től 11 óráig

Kövess minket